Ajax-huurling tussen Ronaldo en Fernandes: Conceiçao ontvangt uitnodiging

Ajax-huurling tussen Ronaldo en Fernandes: Conceiçao ontvangt uitnodiging

15 maart om 18:10

FC Porto-aanvaller Francisco Conceiçao gaat voor het eerst zijn opwachting bij de nationale ploeg van Portugal maken. De door Ajax verhuurde aanvaller is opgenomen in de definitieve selectie voor de oefeninterlands tegen Kroatië en de Faeröer Eilanden. 

Conceiçao werd in de zomer van 2022 door Ajax voor vijf miljoen euro overgenomen van Porto. Zijn eerste jaar in Amsterdam werd geen succesverhaal, waarop hij verhuurd werd aan zijn voormalig broodheer. In Portugal maakt hij onder zijn vader en tevens Porto-trainer Sérgio Conceiçao een goede indruk. Voor bondscoach Roberto Martínez reden om hem bij de nationale ploeg te halen.

Bij Portugal meldt Conceiçao zich samen met een aantal grote namen. Onder meer Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes en Rafael Leão zijn opgeroepen. De 41-jarige Pepe, ploeggenoot van Conceiçao bij Porto, zit ook bij de definitieve selectie.

Conceiçao heeft mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Ajax al gespeeld. Porto bedingt een optie tot koop van tien miljoen euro in het huurcontract. Als de aanvaller in minimaal 25 duels 45 minuten speelt, wordt de optie automatisch gelicht.