Kökcü op ramkoers met Schmidt bij Benfica

Kökcü op ramkoers bij Benfica, transfer niet uitgesloten: "Niet wat ik verwachtte"

16 maart om 07:20

Orkun Kökcü ligt op ramkoers met trainer Roger Schmidt bij Benfica. De voormalig aanvoerder van Feyenoord is absoluut niet te spreken over zijn rol bij de Portugese topclub, vertelt hij in een interview met De Telegraaf. Een transfer valt zelfs niet uit te sluiten.

Kökcü was bij Feyenoord de grote aanjager op het middenveld, maar Schmidt stelt hem regelmatig op in een defensieve rol. In het Europa League-duel van Benfica met Rangers moest hij zelfs op de bank plaatsnemen. "Nee, dit is niet wat ik verwachtte", reageert de Turks international in De Telegraaf. "Er speelde op de transfermarkt heel veel afgelopen zomer, ik heb een bewuste keuze gemaakt voor Benfica met het idee dat dit de beste stap in mijn carrière was om me verder op alle vlakken te ontwikkelen. Dat is slechts ten dele gebeurd."

O Glorioso was afgelopen zomer bereid om het clubrecord te breken voor Kökcü. De transfersom kan oplopen tot 35 miljoen euro, inclusief bonussen. Toch kreeg de middenvelder geen officiële presentatie in het Estádio da Luz, omdat hij destijds op pad was met Turkije. "Ik heb vanaf het begin nooit het gevoel gehad dat ik belangrijk werd gemaakt. Ook niet door de trainer! Ik ben ook niet het type dat met zijn vuist op tafel slaat of eisen stelt, maar misschien ben ik juist vanwege de rol die ik van hem kreeg wel te bescheiden geweest..."

Tijdens de gesprekken beloofde Schmidt nog een vergelijkbare rol als bij Feyenoord, waar hij de vrijheid kreeg om de lijnen uit te zetten. De ex-coach van PSV kende hem bovendien van hun gezamenlijke tijd in de Eredivisie. "Ik word door Schmidt teveel gekoppeld aan allerlei taken. En dat is niet nodig als je echt mijn kwaliteiten wil benutten. Ik kan nog zoveel meer betekenen voor Benfica, daar zit misschien een deel van mijn frustratie." Dat hij al een aantal keer is gepasseerd, zit hem ook dwars. "Daar ben ik boos en teleurgesteld om geweest."

Het zit Kökcü dwars dat hij de Benfica-fans nog niet volledig kan laten zien wat hij in zijn mars heeft. "De verwachtingen zijn hoog en daar loop ik niet voor weg. Maar geef me dan wel de rol die bij mij past." De Telegraaf stelt dat Kökcü zich 'misbruikt' voelt. 'Hij stuurt aan op een transfer als de situatie zo blijft.'

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!