Vermoedelijke opstelling van Ajax tegen Sparta

Vermoedelijke opstelling: Ajax stoomt defensief duo klaar voor Sparta

17 maart om 09:27
Laatste update: 17 maart om 09:27

Ajax leeft met de nodige kopzorgen toe naar het uitduel bij Sparta in de Eredivisie. De Amsterdammers proberen Josip Sutalo en Ahmetcan Kaplan klaar te stomen voor het treffen op Het Kasteel. Dit is de vermoedelijke opstelling van Ajax.

Kaplan, Sutalo en Devyne Rensch vielen donderdag alle drie geblesseerd uit tegen Aston Villa in de Conference League. Die laatste is sowieso geschorst voor het bezoek aan Het Kasteel, maar de Turks en Kroatisch international zijn mogelijk wel op tijd fit. Het zou trainer John van 't Schip behoeden voor een probleem. Tristan Gooijer, Jakov Medic en Anton Gaaei zijn de alternatieven achterin. Jorrel Hato is in ieder geval een zekerheidje.

Gooijer ontbrak tegen de Engelsen vanwege een schorsing, maar hij lijkt tegen Sparta in ieder geval weer in de basis te staan. Als Kaplan en Sutalo kunnen spelen, dan zal het jeugdproduct als wingback starten. Borna Sosa behoudt zijn plek aan de linkerkant. Op het middenveld zijn Jordan Henderson en Sivert Mannsverk de laatste weken het vaste koppel, hoewel de Noor een redelijk desastreuze avond kende op Villa Park. Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson spelen opnieuw in de rug van Brian Brobbey, die de laatste weken ook met wat fysieke klachten kampt.

De terugkeer van Steven Bergwijn is een flinke opsteker. De aanvoerder kan echter nog geen negentig minuten spelen en zal vermoedelijk op de bank beginnen. Steven Berghuis is nog afwezig. Ajax en Sparta trappen zondag om 16.45 uur af.

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Ramaj; Gooijer, Sutalo, Kaplan, Hato, Sosa; Henderson; Mannsverk, Taylor, Hlynsson; Brobbey