'Barça richt de pijlen op Mats Wieffer na gesprek van Deco met Van Bronckhorst'

'Barça richt de pijlen op Mats Wieffer na gesprek van Deco met Van Bronckhorst'

16 maart - 12:18 Laatste update: 16:33
272

FC Barcelona blaast de interesse in Mats Wieffer nieuw leven in. De Catalanen hebben uitstekende berichten ontvangen over de middenvelder van Feyenoord en willen de concurrentie aangaan met Atlético Madrid, meldt Diario SPORT. 

Voor Barça is het aantrekken van een controleur prioriteit komende zomer. Wieffer lijkt zelfs één van de belangrijkste kandidaten, mede doordat zijn prijskaartje op 25 miljoen euro wordt geschat. Daarmee is hij goedkoper dan andere spelers die op het verlanglijstje van de club staan.

Bovendien heeft Deco uitstekende rapporten over de Oranje-international ontvangen. De sportief directeur van Barça sprak onder meer met oud-ploeggenoot Giovanni van Bronckhorst. De twee zijn goed bevriend en keken dinsdag samen naar de Champions League-wedstrijd tegen Napoli. Ze verlieten ook samen het stadion. Volgens SPORT heeft de ex-coach van Feyenoord een positief transferadvies gegeven over zijn landgenoot.

Wieffer zou zelfs 'aan de top van de lijst' prijken. Barça concurreert nog wel met La Liga-rivaal Atlético Madrid. Los Rojiblancos zaten in januari al achter de Nederlandse controleur aan en sterspeler Antoine Griezmann stuurde zelfs berichten naar de Feyenoorder om hem te verleiden. Atlético bereikte echter nog geen akkoord met de Rotterdamse club. 'Simeone is absoluut verliefd op de voetballer en zal er alles aan doen om hem aan te trekken', weet SPORT desondanks.

Barça heeft zich nog niet bij Feyenoord gemeld, maar lijkt van plan de concurrentie met Atlético aan te gaan. De Catalaanse grootmacht zou van mening zijn dat Wieffer alles heeft om de nieuwe controleur te worden, al wordt een beslissing zorgvuldig afgewogen. Sergio Busquets liet namelijk grote schoenen na om te vullen.

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!