Vink begrijpt keuze Reiziger niet: 'Heel gek, hij hoort in Jong Oranje te spelen'

Vink begrijpt keuze Reiziger niet: 'Heel gek, hij hoort in Jong Oranje te spelen'

16 maart - 13:14
46

Hoewel Marciano Vink uitkijkt naar de komende interlands van Jong Oranje, vindt hij het opvallend dat Isaac Babadi niet is opgeroepen. De aanvallende middenvelder van PSV maakte nog wel deel uit van de voorselectie van bondscoach Michael Reiziger.

"Er zitten een aantal jongens bij die al bij Oranje hebben gezeten. Hato is daar al bij geweest natuurlijk, net als Kenneth Taylor en eerder Devyne Rensch. Het is gewoon een heel leuk elftal", begint Vink bij Voetbalpraat van ESPN. Onder meer Ian Maatsen zat ook al eens bij het Nederlands elftal, al debuteerde hij nog niet.

Vink constateert desondanks dat Reiziger weinig middenvelders heeft opgeroepen en vooral één belangrijke naam mist. "Ik zie geen typische nummer tien. Babadi is nu geselecteerd voor Nederland O19 en dat vind ik heel gek", stelt de oud-speler van Ajax en PSV. "In het begin van de cyclus voor de EK-kwalificatie heeft hij er gewoon bij gezeten. Toen speelde hij ook echt heel goed, tegen Jong Moldavië thuis scoorde hij nog. Daarna is hij geblesseerd geraakt en heeft hij contractperikelen gehad, en heeft hij er nooit meer bij gezeten."

Volgens de ESPN-analist hoort Babadi evenwel thuis bij Jong Oranje. "Nu alles achter de rug is en hij ook tegen FC Volendam heeft laten zien hoe goed hij is, had ik hem zeker meegenomen. Hij liet echt weer wat dingen zien dat ik dacht: hij hoort wel in Jong Oranje te spelen." Reiziger koos de voorbije interlands voor Ruben van Bommel op tien, maar dat vindt Vink geen succes. "Van Bommel moet vanaf links komen."