Kieft: 'PSV kon naam maken zoals Ajax in 2019'

'Bosz bevangen door angst, PSV had serieus naam kunnen maken zoals Ajax in 2019'

16 maart om 13:54

Wim Kieft meent dat PSV heeft nagelaten om uit te groeien tot het Ajax van 2018/2019. In zijn column in De Telegraaf wijst hij met de beschuldigende vinger naar Peter Bosz na de uitschakeling tegen Borussia Dortmund in de achtste finale van de Champions League.

'PSV is de sensatie van het huidige seizoen qua resultaten en qua positieve voetbalopvatting. Dat valt op het conto van trainer Peter Bosz te schrijven. Tegelijkertijd had hij de hand in de uitschakeling in Dortmund. Bosz leek wel bevangen door angst. Volledig tegen zijn gewoonte in startte hij met een aanvaller minder", doelt Kieft in de ochtendkrant op de reserverol van Hirving Lozano. Malik Tillman stond daardoor tegenover Niklas Süle in de eerste helft.

Volgens de oud-spits had Bosz sowieso al moeten ingrijpen. 'Want toen hij later Jerdy Schouten wat meer naar het middenveld liet doorschuiven, zag je het PSV van Bosz van dit seizoen. Toen had Dortmund weinig meer in te brengen. Als je jezelf in die fase niet beloont met een doelpunt, doe je jezelf tekort en is er uiteindelijk sprake van een verloren kans voor PSV. De club had serieus naam kunnen maken in Europa zoals Ajax deed in 2019.'

Dat jaar reikte Ajax onder leiding van Erik ten Hag tot de halve finale van de Champions League. De Amsterdammers versloegen in de knock-outfase Real Madrid en Juventus, voordat het in extremis misging tegen Tottenham Hotspur.

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!