Enerverende kelderkraker tussen Excelsior en RKC levert geen winnaar op

16 maart - 21:52
8

Excelsior was op weg naar een cruciale zege op RKC Waalwijk, maar door een fraaie goal van Mats Seuntjens is het beladen duel in een gelijkspel geëindigd. Excelsior verzuimt daardoor afstand te nemen van RKC, dat evenveel punten heeft.

In Kralingen stonden met Excelsior en RKC de nummer vijftien en zestien van de Eredivisie tegenover elkaar. Beide ploegen hadden voor het duel evenveel punten, waardoor de verliezer in de degradatiezone terecht zou komen. Nadat beide ploegen in de openingsfase kansen kregen, was het Excelsior dat de leiding greep: Siebe Horemans was oplettend bij een corner en kopte in de tweede instantie raak.

In de eerste helft werd er vervolgens niet meer gescoord, waardoor de 1-0 stand bij rust nog steeds op het scorebord stond. In de tweede helft golfde het spel op en neer, al was RKC iets dominanter. Dat resulteerde uiteindelijk in de gelijkmaker. Van afstand schoot Seuntjens bekeken raak, waarna er wat emotie loskwam bij de aanvaller.

Na de gelijkmaker kroop Excelsior weer uit zijn schulp, al kreeg RKC ook nog een goede mogelijkheid om de winnende te maken. Die viel uiteindelijk niet meer: het bleef 1-1 in het Van Donge & De Roo Stadion.

Daardoor blijven Excelsior en RKC in punten gelijk staan. Excelsior heeft een iets beter doelsaldo, met -18 tegenover -19. Daardoor blijven de Kralingers op de veilige vijftiende plek. Excelsior verzuimt echter om zijn eerste overwinning in twee maanden tijd te boeken. De zestiende plaats, die RKC nu bezet, geeft aan het eind van het seizoen de verplichting tot het spelen van de play-offs om promotie/degradatie.