'Liverpool-spelers willen aan Ajax gelinkte Lijnders'

'Liverpool-spelers kunnen Ajax dwarszitten met wens voor Klopp-opvolger'

17 maart om 08:54

De selectie van Liverpool wil dat Pepijn Lijnders het stokje overneemt van Jürgen Klopp op Anfield. De spelers van The Reds denken met de Nederlandse assistent-trainer op dezelfde voet verder te kunnen, klinkt het bij talkSPORT.

Lijnders is sinds 2014 actief bij Liverpool. Hij begon als assistent onder Brendan Rodgers en groeide vervolgens uit tot de rechterhand van Klopp. Tussendoor beleefde hij een weinig succesvolle periode als hoofdtrainer van NEC, maar de spelers van de Premier League-grootmacht zouden zeer tevreden over hem zijn. 

Nu Klopp aan zijn laatste maanden bezig is bij Liverpool, moet de clubleiding op zoek naar een opvolger. "Er wordt mij verteld dat de spelers het niet erg zouden vinden als de nummer twee het overneemt, Pep", vertelt Alan Brazil, oud-speler van Manchester United en Tottenham Hotspur, bij talkSPORT. Co-host Dean Saunders kan dat bevestigen. "Ik heb dat ook gehoord. Hij weet tenminste wat er daar speelt", stelt de voormalig speler van Liverpool.

In navolging van Klopp kondigde ook Lijnders zijn vertrek bij Liverpool al aan. De naam van de 41-jarige Nederlander zou rondzingen bij Ajax. "De impact die Pep de laatste jaren heeft gehad, is ongeëvenaard. Ik ben hem dankbaar. Hij heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven en me geholpen om mezelf te ontwikkelen", zei de Duitse manager onlangs over zijn assistent.

Overigens lijkt Xabi Alonso de droomkandidaat van Liverpool, maar de Spanjaard geniet ook belangstelling van Bayern München. Andere namen die op het kandidatenlijstje staan zouden Roberto de Zerbi, Julian Nagelsmann en Ruben Amorim zijn.

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!