NEC strikt Ogawa

NEC slaat belangrijke slag en legt veelscorende Ogawa definitief vast

21 maart om 11:12

Koki Ogawa is ook de komende jaren te bewonderen bij NEC. De Nijmegenaren huren de 26-jarige spits dit seizoen van Yokohoma FC, maar hebben inmiddels de koopoptie in de huurverbintenis gelicht. De Japanner staat nu tot de zomer van 2027 onder contract in De Goffert. 

NEC haalde Ogawa afgelopen zomer naar Nederland. De club van trainer Rogier Meijer koos destijds wel voor een huurconstructie met een optie tot koop. NEC wilde immers eerst volledig overtuigd raken van zijn kwaliteiten. 

Dat is nu het geval. De spits en club gaan langer met elkaar door. Ogawa is inmiddels behoorlijk op stoom geraakt. In 28 officiële wedstrijden voor NEC maakte hij twaalf doelpunten. In de laatste vier bekerwedstrijden van de club, die op 21 april de bekerfinale tegen Feyenoord speelt, scoorde hij telkens. 

"We zijn heel blij dat we Koki kunnen behouden", aldus technisch directeur Carlos Aalbers in een reactie op de clubsite. "Deze optie was ook prijstechnisch gezien een goede deal voor ons als club. Koki doet het goed in zijn eerste seizoen en toont wekelijks zijn waarde op het veld. Daarnaast is het voor Koki fijn dat we hem duidelijkheid hebben verschaft, omdat hij binnenkort zijn tweede kindje verwacht en zich dus kan voorbereiden op een verlengde periode in Nijmegen."