Southgate deelt slecht nieuws over Ajax-middenvelder Henderson

Mogelijke problemen voor Ajax: Southgate deelt slecht nieuws over Henderson

23 maart om 07:53
Laatste update: 23 maart om 11:15

Jordan Henderson zal niet in actie komen met Engeland tegen Brazilië zaterdagavond. Hetzelfde geldt voor Harry Kane en Cole Palmer, bevestigt bondscoach Gareth Southgate tijdens een persmoment. Het drietal reisde af naar de nationale ploeg, maar kampt met blessures.

"Hendo (Henderson, red.) doet er alles aan om fit te worden in de dagen dat hij hier is." Henderson en Palmer kunnen er waarschijnlijk tegen België wel bij zijn. "Zij hebben meer kansen op speeltijd dan Kane. Zijn inzetbaarheid is uiterst twijfelachtig." Southgate probeert positief te blijven ondanks de blessures. "Het is juist een mooie kans voor andere spelers. We moeten ook andere spelers in actie zien richting het EK."

Ollie Watkins en Ivan Toney willen maar al te graag hun kans grijpen, nu Kane geblesseerd is. Naar verwachting zullen ze niet allebei meegaan naar het EK. "Daarin zullen we een keuze moeten maken, al hangt het ook af van de blessures bij anderen. Ollie heeft het goed gedaan in de wedstrijden die hij heeft gespeeld en kent een fantastisch seizoen. Ivan heeft na zijn terugkeer bij Brentford heel veel impact gehad. Het zijn twee hele goede spelers."

Daarnaast ging de bondscoach in op de geruchten dat hij na het EK bij Manchester United aan de slag zou gaan. "Ik ben manager van Engeland en wil het EK winnen. Daarnaast heeft United met Erik ten Hag een manager. Het is respectloos dat er over zijn positie wordt gespeculeerd. Mijn focus ligt op het Europees kampioenschap. Praten over andere banen doe ik niet", besluit hij.