Flekken houdt rekening met Bijlow bij Oranje: 'Is er normaal gesproken bij'

Flekken: 'Als hij fit is en in normale vorm verkeert, zal hij er bij zijn'

23 maart om 14:38

De concurrentiestrijd onder de lat bij het Nederlands elftal ligt nog helemaal open, bevestigt Mark Flekken. De dertigjarige doelman, die vrijdag tegen Schotland (4-0) keepte, denkt dat een fitte Justin Bijlow in elk geval meegaat naar het EK.

Bondscoach Ronald Koeman riep deze interlandbreak Flekken, Bart Verbruggen en Marco Bizot op. Nick Olij viel af, terwijl Bijlow met een blessure thuis zit. Flekken kreeg tegen Schotland de kans, Verbruggen zal dinsdag tegen Duitsland het doel verdedigen. "In het gesprek dat we in november hebben gehad bij de laatste interlandperiode werd gezegd, dat nog alles open lag en dat er nog geen definitieve keuze was gemaakt", zegt Flekken tegen De Telegraaf.

"Ik denk dat het feit dat we allebei een wedstrijd krijgen deze week daarvan een bevestiging is", gaat de sluitpost van Brentford verder. "Het enige dat ik kan doen is zelf presteren en het hen zo moeilijk mogelijk maken om die keuze te nemen. Ik denk dat dat deze wedstrijd aardig is gelukt." Flekken krijgt de vraag of Bijlow nog gaat deelnemen aan de concurrentiestrijd. "Op dit moment zijn Bart en ik degenen die fit zijn. Natuurlijk is het jammer voor Justin dat hij er niet bij kan zijn, maar daar kan ik niks aan veranderen."

Wel is Flekken positief over de EK-kansen van de Feyenoord-keeper. "Als hij fit is, zijn wedstrijdritme weer oppakt en hij in zijn normale vorm verkeert, dan zal hij er normaal gesproken ook bij zijn. De keuze is aan de bondscoach."