Engeland verliest voetbalgevecht op Wembley door late goal Endrick

Engeland verliest voetbalgevecht op Wembley door late goal Endrick

23 maart om 21:57
Laatste update: 23 maart om 22:09

Engeland is er zaterdag niet in geslaagd het vriendschappelijke duel met Brazilië naar zich toe te trekken. Door een late treffer van wonderkind Endrick zegevierden De Goddelijke Kanaries op Wembley: 0-1. 

Bij de Engelsen zijn veel spelers geblesseerd en konden onder meer Harry Kane, Luke Shaw en Bukayo Saka niet starten. Ajax-plaaggeest Ollie Watkins mocht in de spits starten van bondscoach Gareth Southgate. Bij Brazilië startten maar liefst vijf debutanten.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Engeland

  • logo

    Slovenië

In de eerste helft waren er veel kansen voor beide ploegen en was er sprake van een open duel, maar bij het rustsignaal stond de brilstand op het bord. Kyle Walker kreeg na een kwartier last van zijn hamstring en moest worden vervangen, wat tot de nodige kopzorgen zal leiden bij Manchester City én Southgate.

In de tweede helft bleef de wedstrijd gelijk opgaan. Bij Engeland kwamen Marcus Rashford en Kobbie Maino binnen de ploeg, terwijl Brazilië Endrick en oud-PSV'er Savio binnenbracht. Het zeventienjarige talent was uiteindelijk de matchwinner: Vinícius werd op de rand van buitenspel weggestuurd en ging voor eigen succes, maar Jordan Pickford had een antwoord op de inzet. De rebound werd echter binnengetikt door Endrick.

Brazilië hield het in de laatste minuten vol en ging daarmee met de overwinning aan de haal. De Engelsen oefenen op dinsdag nog tegen België, Brazilië treft op dinsdag een volgende grote tegenstander in de vorm van Spanje.