De Boer oneens met Kroes: 'Geloof me, Ajax gaat elk jaar voor het kampioenschap'

De Boer oneens met Kroes: 'Geloof me, Ajax gaat elk jaar voor het kampioenschap'

24 maart - 13:30
123

Ronald de Boer is onder de indruk van de wijze waarop Alex Kroes zich tot dusver presenteert bij Ajax, maar hij heeft wel een puntje van kritiek. De nieuwe algemeen directeur van de Amsterdammers gaf in een interview bij Ziggo aan dat het niet geheel realistisch is dat Ajax volgend seizoen meteen voor de titel gaat, iets wat je volgens De Boer niet moet zeggen. 

"Er zijn mensen die zeggen dat het weer vier of vijf jaar gaat duren, maar ik heb voor drie jaar getekend en ik wil in mijn periode meestrijden om de titel. Is dat volgend jaar, dan zou ik dat geweldig vinden. Is dat realistisch? Waarschijnlijk niet", zei Kroes in een interview met Ziggo. 

"Ik vind Alex geweldig overkomen, maar hier heb ik een puntje van kritiek", reageert De Boer in gesprek met de NOS, dat aanwezig was bij de wedstrijd tussen de legendes van Liverpool en de legendes van Ajax. "Want geloof me maar: Ajax gaat elk jaar voor het kampioenschap. Ook al heb je net een rotjaar gehad. Dat zal volgend seizoen niet anders zijn", countert de oud-speler van de Amsterdammers. 

Kroes zelf was zaterdag ook aanwezig in Liverpool. Samen met onder anderen Sjaak Swart bracht hij bij Anfield een eerbetoon aan de slachtoffers en alle andere betrokkenen van de Hillsborough-ramp in 1989, waarbij maar liefst 97 supporters om het leven kwamen.