Talenten Ajax en PSV happy in Drenthe: 'Voetbal is daar veel zakelijker'

Talenten Ajax en PSV happy in Drenthe: 'Voetbal is daar veel zakelijker'

24 maart - 17:37
43

Julian Rijkhoff en Tygo Land hebben het deze interlandperiode goed naar hun zin. De talenten van respectievelijk Ajax en PSV liepen EK-kwalificatie mis met Oranje Onder 19 op het complex van een Drentse amateurclub, maar merkten desondanks dat de ambiance goed was.

Tegen Frankrijk ging Oranje O19 - met onder meer Rijkhoff, Land, Isaac Babadi en Silvano Vos - ten onder. Bayern München-talent Mathys Tel maakte de enige goal van de wedstrijd. Daardoor kan Oranje niet meer op de eerste plek eindigen in een poule waar België en Litouwen ook in zitten. De Nederlandse talenten missen om die reden het jeugd-EK. In gesprek met ESPN constateren Rijkhoff en Land dat Oranje te weinig slagkracht had tegen de talenten van Frankrijk.

Toch heeft Rijkhoff genoten van de sfeer op Sportpark Marsdijk, het complex van amateurvereniging Achilles 1894 uit het Drentse Assen. "Je moet niet vergeten dat ik tot een paar maanden geleden nog gewoon in de O19-competitie bij Borussia Dortmund speelde. Natuurlijk is een volle Johan Cruijff Arena anders dan dit, maar ik vind dit ook heel mooi. De afgelopen maanden zijn fantastisch geweest voor mij persoonlijk. Ik ben heel gelukkig, ondanks het mislopen van het EK. Dat had ik heel graag gespeeld, maar ik kan ook trots zijn op dat ik weer voor mijn land heb mogen uitkomen en dat ik deze week tot aanvoerder ben benoemd."

De achttienjarige Land vond het fijn om weer eens tegen leeftijdsgenoten te voetballen. Normaliter speelt de talentvolle middenvelder zijn duels in de Keuken Kampioen Divisie, bij Jong PSV. Dit seizoen kwam hij ook al twee duels in actie in het eerste elftal. "Bij PSV zijn veel spelers vijf of zes jaar ouder dan ik. Het voetbal is daar veel zakelijker. Dat is heel leerzaam, maar het is voor mij ook wel lekker om nu weer eens tegen jongens van mijn eigen leeftijd te spelen."