Oranje O19 verliest ondanks aanwezigheid Babadi en kan EK vergeten

23 maart - 18:37
23

Oranje O19 heeft zich niet weten te plaatsen voor het EK. De ploeg van bondscoach Mischa Visser ging in Assen met 0-1 onderuit tegen de leeftijdsgenoten van Frankrijk, waardoor een ticket voor het eindtoernooi niet meer haalbaar is.

Oranje O19 kon onder meer beschikken over Ajax-spelers Silvano Vos en Julian Rijkhoff en het PSV-duo Isaac Babadi en Tygo Land, terwijl de Fransen met Bayern München-aanvaller Mathys Tel aantraden. Die laatste werd voor rust nog in toom gehouden door onder anderen FC Groningen-verdediger Thijmen Blokzijl. In de tweede helft kregen de Fransen echter een strafschop en daar wist Tel wel raad mee: 0-1.

Het bleek uiteindelijk het enige doelpunt van de wedstrijd. De Nederlandse talenten kunnen Frankrijk nu niet meer achterhalen in de groep, met verder België en Litouwen. Alleen de nummer één mag naar het EK. Het treffen met de Belgen van dinsdag is er daardoor één om des keizers baard.

Opstelling Nederland: Steur; Read, van de Blaak, Blokzijl, Agougil; Vos, Land, Babadi; Slory, Rijkhoff, Banzuzi.