Stekelenburg over Weghorst-blessure

Fysieke klachten bij Oranje: 'Hij verliet de training met ijs op zijn knie'

25 maart om 07:22

Bondscoach Ronald Koeman moet het in Duitsland mogelijk stellen zonder Wout Weghorst. Jeroen Stekelenburg, Oranje-watcher voor de NOS, maakte zondagavond tijdens Studio Voetbal bekend dat de spits daags na het treffen met Schotland de training heeft moeten staken. 

"Vandaag (zondag, red.) heeft Oranje getraind, maar daar mocht de pers niet zijn", steekt Stekelenburg van wal. "Het was eigenlijk niet zo'n spannend weekend. Zaterdag was er een uitlooptraining, en daar waren vooral de reserves erg druk. Iedereen is wel op het veld geweest, behalve Teun Koopmeiners." 

Dat hij met fysieke klachten kampt, was al duidelijk, maar dat ook Weghorst pijntjes heeft, is nieuw. "Weghorst verliet de training overigens met ijs op zijn knie", weet Stekelenburg. "Vandaag hebben ze achter gesloten deuren getraind. Ik heb daarna nog wel even contact gezocht: verder is er niemand afgevallen. Morgen trainen ze eerst in Zeist, en dan is er 's avonds een persconferentie in Duitsland. 

Zowel Koopmeiners als Weghorst kwam tegen Schotland in actie, allebei als invaller. Laatstgenoemde vierde zijn invalbeurt met de 3-0. Komende dinsdag speelt Oranje om 20.45 uur tegen Duitsland. Na die ontmoeting spelen Koeman en co. nog twee oefenwedstrijden voordat het EK begint, tegen respectievelijk Canada en IJsland.