'Brenet moet wederom naar de rechter: Twente heeft vraagtekens over drankgebruik'

'Brenet moet wederom naar de rechter: Twente heeft vraagtekens over drankgebruik'

26 maart - 09:55 Laatste update: 09:56
109

Joshua Brenet moet dinsdag voor de rechter verschijnen vanwege een opstootje. De vleugelverdediger van Twente zou met drank op het opstootje hebben veroorzaakt. Volgens Tubantia is dit ook niet het eerste incident in zijn loopbaan en twijfelt Twente over zijn drankgebruik.

De krant meldt dat Brenet zich moet verantwoorden voor een incident na de afscheidswedstrijd van Wout Brama, waar de verdediger niet meespeelde. 'Er zit al wat drank in de man, als Brenet een opstootje veroorzaakt in het Enschedese café Paddy’s. Omstanders zien het gebeuren, net als de beveiliging. Die haalt de profvoetballer weg en zet hem uit de zaak. Hij hoeft er ook niet weer terug te komen, wordt hem te verstaan gegeven.'

Brenet zou eerder ook al een straf hebben gekregen, omdat hij zijn handjes niet thuis kon houden. In 2021 ging het om een incident met zijn toenmalige vriendin. 'Brenet, die zelf niet bij die zitting aanwezig is, krijgt dan een voorwaardelijke taakstraf van 20 uur met een proeftijd van twee jaar opgelegd, omdat hij in juli 2020 zijn vriendin bij de keel heeft gegrepen. Hij gaat niet in hoger beroep.' Twente nam Brenet toen over van TSG Hoffenheim, maar het is niet bekend of de Tukkers van de straf wisten.

Voor de uitwedstrijd tegen Fenerbahçe afgelopen zomer ging het weer mis met Brenet, nu op een Duits vliegveld. Ditmaal was het niet om een geweldsincident. 'De selectie staat klaar voor vertrek, als Brenet er door de autoriteiten uitgepikt wordt. Hij heeft nog verschillende boetes openstaan, zo wordt hem gemeld, en moet betalen. Diverse sponsors, die ook met de club meereizen, bieden aan om voor te schieten, net als enkele medespelers, maar daar wil de politie niet aan. Het vliegtuig vertrekt, zonder hem.'

Laatste seizoen
Voor Brenet is het huidige seizoen wel zijn laatste in het shirt van FC Twente. De vleugelverdediger loopt uit zijn contract en hij heeft zelf aangegeven dat hij een nieuwe uitdaging wil zoeken. Twente laat hem vrij in die zoektocht en biedt hem geen nieuw contract aan. Eerder kon Brenet ook naar Feyenoord en Fulham, maar die transfers mislukten.

Bekijk #DoneDeal met Ole Romeny hieronder of luister op Spotify!