'Kroes laat zich direct gelden: Ajax heeft directeur transfers op het oog'

'Kroes laat zich direct gelden: Ajax heeft directeur transfers op het oog'

26 maart - 10:08 Laatste update: 16:31
244

Groot nieuws: Ajax heeft een potentiële directeur transfers op het oog. Voetbal International meldt dat de naam van Christopher Vivell rondzingt in de Johan Cruijff Arena.

Vivell geldt als 'één van de' kandidaten om de vacature in te vullen, klinkt het. Alex Kroes, die op 15 maart begon als algemeen directeur, neemt richting komende zomer ook het transferbeleid op zich. Dat doet hij samen met hoofdscout Kelvin de Lang en director of football Marijn Beuker. Het is geen geheim dat Ajax nog op zoek is naar een 'transferman'. Vivell is dus in beeld om die post te bekleden.

Na de zomerse transferperiode is Kroes voornemens een 'dealmaker' aan te stellen, meldt VI. De 37-jarige Duitser kent een bescheiden carrière als speler en ging in 2010 bij Hoffenheim aan de slag als video-analist. Later werd hij bij dezelfde club scout. In 2015 maakte hij de overstap naar het Red Bull-concern en doet hij bij RB Salzburg zijn intrede als directeur scouting. Bij RB Leipzig groeide hij uit tot technisch directeur. Tussen december 2022 en juli 2023 was Vivell de technisch man bij Chelsea.

Vivell deed in het verleden al zaken met Ajax. Zo haalde hij als td van Leipzig Brian Brobbey transfervrij naar Duitsland. Een jaar later verkocht hij de spits voor zo'n zestien miljoen euro terug aan de Amsterdammers. Bij Salzburg wordt Vivell gezien als de ontdekker van Erling Haaland, terwijl hij bij Leipzig onder meer Josko Gvardiol (nu Manchester City) en Dominik Szoboszlai (nu Liverpool) wist in te lijven.

VI benadrukt dat Vivell niet de enige kandidaat zal zijn. Voorlopig is Kroes zowel algemeen directeur als de eindverantwoordelijke op technisch vlak.