Van Basten looft Feyenoord: 'Daar is PSV minder in en Ajax al helemaal'

Van Basten looft Feyenoord: 'Daar is PSV minder in en Ajax al helemaal'

25 maart - 22:19
99

Marco van Basten steekt de loftrompet over FeyenoordSan Marco stelt dat de Rotterdammers voetballend verder zijn dan PSV en Ajax. Feyenoord-trainer Arne Slot denkt te weten waarom zijn ploeg in Europese topwedstrijden tot op heden toch het onderspit delft.

Bij Rondo op Ziggo Sport analyseert Van Basten het Feyenoord onder Slot. "Van achteruit komen ze snel en goed naar het middenveld. PSV is daar minder in en Ajax al helemaal", zegt hij. "Aanvallend is het goed. Wat mankeert, is de afronding", aldus de voormalig topspits. "Dat heeft te maken met de kwaliteit aan de voorkant. Daardoor staan ze tweede in de Eredivisie en hebben ze het goede voetbal tegen Atlético Madrid en SS Lazio niet laten uitbetalen."

Slot wordt gevraagd of hij er niet 'doodziek' van wordt, dat het goede spel niet altijd beloond wordt. "Het is prachtig om te zien als het uitpakt. Alleen, als je in de eindfase komt, dan is Feyenoord nog altijd niet in staat om een individu aan te trekken die op dat niveau het verschil maakt", doelt hij op cruciale wedstrijden in de Champions League.

Met het huidige spelersmateriaal is de staf van Feyenoord volop bezig. "Natuurlijk proberen we die jongens zoveel mogelijk op te rekken", stelt Slot, die vertelt dat Feyenoord door wil bouwen. "Het wordt nu zaak om spelers aan de bovenkant erbij te halen om de volgende stap te zetten. Dat is niet eenvoudig. Dat wordt de grote uitdaging."

Bekijk #DoneDeal met Ole Romeny hieronder of luister op Spotify!