Van der Kraan krijgt hulp: Vitesse strikt per direct algemeen directeur ad interim

Van der Kraan krijgt hulp: Vitesse strikt per direct algemeen directeur ad interim

26 maart - 11:06
79

Vitesse slaat middenin de sportieve en financiële crisis van de club een belangrijke slag. De Arnhemmers stellen per direct Edwin Reijntjes aan als algemeen directeur ad interim.

Onlangs wist Vitesse al de ervaren Paul van der Kraan binnen te halen als adviseur. Nu komt daar de komst van Reijntjes bij. De bestuurder blijft voor minimaal drie maanden verbonden aan Vitesse, meldt de club op de officiële kanalen. Nu de komst van Reijntjes officieel is, komt er per direct een einde aan de interim-periode van Peter Rovers.

Reijntjes, die in het verleden al crisismanager bij ADO Den Haag was, moet Vitesse samen met Van der Kraan door de crisis loodsen. Per april start Reijntjes, die nu nog in het buitenland verblijft, op Papendal. "Als de een-na-oudste Eredivisieclub van Nederland in nood verkeert en de situatie uiterst onzeker is, is het natuurlijk eenvoudiger om nee te zeggen. Toch was mijn antwoord volmondig ja, toen Paul van der Kraan mij benaderde. Deze club verdient een stabiele toekomst", zegt hij.

"Het zal niet gemakkelijk worden, maar alles begint met geloof in het realiseren van de missie", gaat Reijntjes verder. "Daar heb je iedereen bij nodig en daarom is het ook zo belangrijk om dit met Paul als adviseur aan mijn zijde te doen, gelet op zijn Vitesse-verleden en gevoel bij de club. Het is nu of nooit, om maar een gevleugelde wapenspreuk te gebruiken."