'Monsterklus' voor Theo Janssen: 'Vitesse legt scouting in handen clubicoon'

'Monsterklus' voor Theo Janssen: 'Vitesse legt scouting in handen clubicoon'

22 maart - 10:48 Laatste update: 11:20
125

De scouting van Vitesse komt volledig in de handen te liggen van Theo Janssen. Dat meldt de Gelderlander. De clubicoon volgt de Duitser Daniel Ebbert op en begint per direct aan zijn 'monsterklus'.

Ebbert maakt op 1 april de overstap naar VfB Stuttgart, maar Vitesse heeft met Janssen een opvolger gevonden. De vijfvoudig international fungeerde eerder al als scout in Arhnem, voordat hij als jeugdtrainer en assistent bij het eerste elftal aan de slag ging. Na het vertrek van Phillip Cocu kreeg 'het manusje van alles' het beloftenteam onder zijn hoede. Nu gaat hij dus verder als hoofdscout.

De Gelderlander spreekt van een 'megaklus' voor Janssen. Naast Ebbert stapt ook technisch directeur Benjamin Schmedes op. Daardoor zijn er nog geen spelers of zaakwaarnemers benaderd. Bovendien moet de voormalig middenvelder twee scenario's uitrollen: een selectie voor de Eredivisie en een spelersgroep voor de Keuken Kampioen Divisie. Degradatie hangt de club immers boven het hoofd.

Wat de uitdaging voor Janssen nog wat groter maakt, zijn de vele aflopende contracten in het Gelredome. Alleen doelman Eloy Room, verdedigers Carlens Arcus, Mats Egbring en Mica Pinto, middenvelders Melle Meulensteen en Mathijs Tielemans en aanvallers Thomas Buitink, Miliano Jonathans, Gyan de Regt, Simon van Duivenbooden en Amine Boutrah liggen nog langer vast.

Janssen zal, met behulp van zijn netwerk en de stafleden van de club, zelf de scouting moeten opzetten. Vitesse maakte donderdag al de komst van Paul van der Kraan bekend als adviseur.