'Zware maanden' voor Ajax-zondebok: 'Dat kan me niet zoveel schelen'

'Zware maanden' voor Ajax-zondebok: 'Dat kan me niet zoveel schelen'

26 maart - 18:10
43

Anton Gaaei heeft een paar zware maanden achter de rug bij Ajax. De Deen werd tijdens het uitduel met AZ (2-0) al na een halfuur gewisseld, terwijl hij ook veel kritiek kreeg op zijn spel. Gaaei is echter vastberaden om zijn kwaliteiten te laten zien bij Ajax.

"Het zijn een paar zware maanden geweest, maar ik ben net zo kalm om weer op het goede spoor te komen", vertelt Gaaei in gesprek met het Deense Tipsbladet. Hij probeert thuis volledig te ontspannen en wil dan zo min mogelijk aan voetbal denken. "Dat is natuurlijk lastig. Ik ontspan en ben dan bij familie en vrienden."

In het uitduel met AZ beleefde Gaaei een déjà vu. Nadat hij in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord na een halfuur werd gewisseld, gebeurde dit in Alkmaar opnieuw. Dit zorgde voor veel reacties op zijn Instagram-pagina. "Ik heb ze niet gelezen, maar ik heb mijn foto's offline gehaald, omdat ik er niet door beïnvloed wilde worden."

"Je moet onthouden dat je gewoon een normaal mens bent", vervolgt Gaaei. Hij hoeft niet te praten met mensen die een negatieve houding hebben. "Dat kan mij niet zoveel schelen. Zolang ik maar goed praat met de mensen binnen de club en de mensen bij het nationale elftal."