Genee vertelt over opvallende clash met Seedorf: Dat kan toch niet?

Genee vertelt over opvallende clash met Seedorf: "Dat kan toch niet?"

26 maart - 19:13 Laatste update: 19:15
88

Wilfred Genee denkt te weten waarom Clarence Seedorf geprikkeld is geraakt tijdens de uitzending van Veronica Offside maandagavond. De oud-voetballer had afgesproken dat bepaalde zaken niet besproken zouden worden aan tafel, maar Genee wist daar niets van af.

Aan tafel bij Veronica Offside clashten Seedorf en Genee behoorlijk, nadat laatstgenoemde doorvroeg over de relatie tussen Seedorf en Marco van Basten en over Xavi Simons. Na de uitzending van Vandaag Inside, die niet veel later op de buis te zien was, geeft Genee tekst en uitleg. "Het gesprek op tv liep niet zo heel soepel, maar na afloop heb ik nog een uur met hem gepraat. Toen begreep ik hem iets beter. Ik begreep dat er afspraken waren gemaakt over welke onderwerpen wel en niet besproken mochten worden, maar dat wist ik niet. Die afspraken hebben mij nooit bereikt."

Tijdens de Veronica Offside-uitzending begon Genee over de veelbesproken interlandcarrière van Seedorf en zijn verhouding met voormalig bondscoach Van Basten. Daar wilde Seedorf het dus niet over hebben. "Je kunt iemand toch niet de hele tijd ondervragen over een All Star-wedstrijd? Dat kan toch niet?", verdedigt de presentator zichzelf.

De intentie was dat Seedorf langskwam bij de uitzending van Veronica Offside om te praten over een wedstrijd van de BIF (Black Impact Foundation) All Stars op 20 april. "Grote spelers als Rio Ferdinand en Didier Drogba komen langs. Daar hebben we het ook over gehad, maar ik was ook benieuwd naar het Nederlands elftal en dergelijke. Dat lijkt me logisch."