Georgië naar EK

Georgië verslaat Griekenland en gaat met Mikautadze als debutant naar EK

26 maart om 20:53
Laatste update: 26 maart om 20:57

Georgië heeft zich dinsdagavond ten koste van Griekenland geplaatst het voor het EK in Duitsland. Na 120 intense en doelpuntloze minuten in Tbilisi, volgde een strafschoppenreeks. Die werden beter genomen door de Georgiërs, waardoor zij zich als een van de laatste landen voegen bij het deelnemersveld. 

Georgië plaatste zich voor de finale van de play-offs door met 2-0 te winnen van Luxemburg, terwijl Griekenland veel te sterk was voor Kazachstan: 5-0. Bij de Georgiërs was er een basisplaats voor Kvicha Kvaratskhelia, terwijl de bij Ajax geflopte Georges Mikautadze op de bank begon. De eerste helft was weinig verheffend. Griekenland was beter, maar wist geen echt gevaar te stichten. 

Ook de tweede helft was zenuwachtig, en slordig. Het was dan ook niet vreemd dat de wedstrijd uitdraaide op een verlenging. West Ham United-verdediger Konstantinos Mavropanos kopte daarin nog op de lat, maar strafschoppen moesten uitsluitsel brengen. Georgië wankelde nog even toen Mikautadze van elf meter miste, maar uiteindelijk trok het land, mede ook door een misser van voormalig VVV'er Giorgos Giakoumakis, aan het langste eind. De Georgiërs gaan in Duitsland debuteren op een eindtoernooi.