Verbruggen baalt als stekker

Verbruggen zoekt scheidsrechter op: 'Ik dacht echt dat ik hem had'

26 maart om 23:03
Laatste update: 27 maart om 00:43

Bart Verbruggen was er heilig van overtuigd dat hij de kopbal van Duitsland-spits Niclas Füllkrug had weten te pareren. Dat de bal uiteindelijk tóch de doellijn had gepasseerd, zorgde voor zowel verbazing als frustratie bij de uitblinkende keeper van het Nederlands elftal. 

"Ik dacht echt dat ik hem had, ik dacht echt dat ik hem had", zegt Verbruggen na afloop van Duitsland - Nederland voor de camera van de NOS. De keeper leek de bal met een uiterste poging net op tijd uit het goal te tikken, maar het horloge van de arbiter vertelde een ander verhaal. "Toen floot de scheidsrechter voor goal, en tegenwoordig hebben ze allemaal technologie in de stadions, dus ik dacht het zal wel."

"Alleen toen hoorde ik hem nog even luisteren en zag ik het ook op het scherm, en toen dacht ik: ik had hem echt", vervolgt Verbruggen, die nog even contact zocht. "Ik ging nog even naar hem toe en zei: volgens mij had ik hem echt. Na de wedstrijd zei: er zit een chip in de bal. Het scheelde in ieder geval echt niet veel."