Kraay lyrisch over verdediging Oranje

Kraay trekt Oranje-conclusie: 'Laat hem de komende vijftien jaar maar staan'

27 maart om 06:45

Hans Kraay junior steekt na de interland van het Nederlands elftal tegen Duitsland de loftrompet over de verdediging. Met name Denzel Dumfries ontvangt een mooi compliment van de analist.

Oranje verloor dinsdagavond met 2-1 van Die Mannschaft. "We hebben een hele goede keeper", begint Kraay zijn analyse, doelend op Bart Verbruggen. "De drie centrale verdedigers waren ook goed, met name Nathan Aké. Die is bijna áltijd goed. Guardiola is niet gek, die is helemaal weg van Aké. Dat is Koeman inmiddels ook."

Aké's collega's in de achterhoede, Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt, hebben het volgens Kraay eveneens goed gedaan. "Van Dijk is weer helemaal Van Dijk en De Ligt heeft het voldoende gedaan. Dumfries en Blind stonden vaak op schaatsen", refereert hij aan het gladde veld in Frankfurt. "Maar laten we Dumfries de komende vijftien jaar maar even staan."

Kraay verwacht Blind aan de andere kant niet in de Oranje-basis op het EK. "Je kan Blind niet kwalijk nemen dat hij niet meer de wingback van vroeger is. Bij Girona FC speelt hij in het centrum en dat doet hij fantastisch. Maar de wingback wordt Quilindschy Hartman."