Kraay windt zich op na nul minuten tegen Duitsland: 'Ik denk dat hij meegaat'

Kraay windt zich op na nul minuten tegen Duitsland: 'Ik denk dat hij meegaat'

27 maart - 09:38
64

Hans Kraay junior is zeer verrast dat Georginio Wijnaldum geen speeltijd heeft gekregen tegen Duitsland. De 33-jarige middenvelder stond in de basis tegen Schotland en Kraay had verwacht dat bondscoach Ronald Koeman hem ook tegen Die Mannschaft wilde toetsen.

Oranje verloor dinsdagavond met 2-1 van Duitsland. Wijnaldum kwam niet binnen de lijnen. "Hoe staat het er nu voor met Wijnaldum? Wij hadden Wijnaldum toch nog even willen zien", stelt Kraay bij ESPN. "Of hij dit niveau en dit tempo aan kan..." Jan Joost van Gangelen valt Kraay in de rede. "Hij heeft al besloten dat die meegaat. Dat denk ik echt, Hans."

Wedden

Meer odds

"Dat is dan de enige plausibele reden waarom hij niet in actie is gekomen", countert Kraay. "Je wil hem zien tegen Duitsland. Na nu neem je een beslissing over Wijnaldum. Je gaat Wijnaldum niet elke maandagavond laten terugvliegen." De analist is echter overtuigd van de woorden van Van Gangelen. "Ik denk dat hij meegaat (naar het EK, red.). Omdat Koeman hem een andere, diepgaande, nummer tien vindt."

Toch vindt Kraay het gek dat Wijnaldum niet heeft gespeeld tegen Duitsland. "Ik had verwacht dat hij minimaal 45 minuten zou spelen en dat de knoop dan zou worden doorgehakt. Wat jij zegt kan, dat Koeman al besloten heeft."