Duitse EK-selectie nagenoeg bekend na zege op Oranje: 'Misschien één of twee...'

Duitse EK-selectie nagenoeg bekend na zege op Oranje: 'Misschien één of twee...'

27 maart - 08:45
13

Julian Nagelsmann, bondscoach van Duitsland, schept na de overwinning op het Nederlands elftal duidelijkheid over zijn EK-selectie. De keuzeheer geeft een signaal af aan de spelers die er deze interlandperiode niet bij zaten.

Duitsland won deze interlandbreak van Frankrijk (0-2) en Nederland (2-1). Daarmee haalt Nagelsmann zijn gelijk. In de laatste interlandperiode van 2023 ging Die Mannschaft onderuit tegen Oostenrijk en Turkije, waardoor de bondscoach in maart besloot diverse debutanten bij de selectie te halen. Onder meer Leon Goretzka, Niklas Süle en Mats Hummels werden thuisgelaten.

Spelers die er tegen Frankrijk en Oranje niet bij waren, maken nog wel kans om er op het EK bij te zijn. Maar: "Het is ook duidelijk dat we niet tien andere namen oproepen in de zomer als iedereen fit blijft en zo blijft presteren", zegt Nagelsmann tegen Duitse media. "En ook niet vijf. Misschien een of twee, plus de geblesseerde spelers. Wie er nu niet bij was, moet vol gas geven. Dat is duidelijk."

Een van de geblesseerde spelers is Leroy Sané. De aanvaller van Bayern München lijkt zich geen zorgen te hoeven maken, afgaande op de woorden van Nagelsmann. "Hij is uitzonderlijk goed. Hij weet wat het betekent om een EK in eigen land te spelen. Ik ben ervan overtuigd dat Leroy zijn kwaliteiten honderd procent in dienst van deze groep stelt. Als hij fit is, zullen we zeker een beroep op hem doen."