Kraay overtuigd van eerste EK-basisklant: 'Dat doet Koeman niet voor niks'

Kraay overtuigd van eerste EK-basisklant: 'Dat doet Koeman niet voor niks'

27 maart - 11:50
54

Hans Kraay Jr. is er na de oefeninterlands tegen Schotland (4-0 winst) en Duitsland (2-1 verlies) uit: Bart Verbruggen moet de EK-doelman van Oranje worden. 

"Verbruggen heeft het fantastisch gedaan. Op de lijn was hij fantastisch", jubelt Kraay Jr. na afloop van het duel met de Duitsers. Hij is heel overtuigend geweest, vervolgt de analist van ESPN. "Er komen bijna geen andere wedstrijden meer. Verbruggen is gewoon keeper nummer één, tenzij Justin Bijlow ineens heel veel wedstrijden gaat keepen bij Feyenoord."

"Hij heeft echt goede reflexen. En als hij geen gekke dingen doet in de opbouw, dan is hij gewoon de eerste keeper van het Nederlands elftal", stelt Kraay Jr. "Het is ook niet voor niks dat Koeman Verbruggen laat keepen tegen Duitsland en Mark Flekken tegen Schotland. Dat zegt mij ook wel iets."

Presentator Jan Joost van Gangelen kan zich vinden in de woorden van zijn collega. "Maar wat ik grappig vindt, ze zeggen allemaal dat hij 1 meter 93 is. Ik denk altijd dat hij kleiner is want hij oogt niet zo groot. Maar hij is wel bloedsnel."