VI identificeert acht potentiële Ajax-trainers die er goed opstaan in Amsterdam

VI identificeert acht potentiële Ajax-trainers die er goed opstaan in Amsterdam

27 maart - 12:57 Laatste update: 13:19
161

Voetbal International heeft een lijst met acht trainers opgesteld die bij Ajax in beeld zijn om eventueel de opvolger te worden van John van 't Schip. Bij voorkeur is dat een Nederlander, hoewel de deur voor een buitenlandse trainer niet bij voorbaat dicht zit. 

De eerste naam op het lijstje is die van Pascal Jansen, de voormalige assistent van Feyenoord-trainer Arne Slot en de onlangs ontslagen trainer van AZ. Afgelopen zomer was hij al in beeld bij Ajax en dat is ook nu het geval, al lijkt hij niet de topkandidaat te zijn. Jansen heeft een streepje voor omdat hij bij AZ al samenwerkte met Alex Kroes en Marijn Beuker, maar zijn ontslag werkt hem mogelijk tegen. 'Niet goed genoeg voor AZ, wel goed genoeg voor Ajax?', klinkt het. 

Ook Pepijn Lijnders wordt aan de Ajax-klus gelinkt. 'Hij lijkt te beschikken over een extreem gedetailleerde voetbalvisie met intensiteit als sleutelwoord en is daarmee ook een serieuze kandidaat in Amsterdam', weet VI. Toch blijft de geprezen assistent van Jürgen Klopp bij Liverpool voor Ajax een gok. 'Aan knowhow geen gebrek, maar specifieke ervaring als hoofdtrainer heeft hij nauwelijks.'

Hoe zit het dan met trainers in de eigen gelederen? Over Dave Vos, trainer van Jong Ajax, 'staat in de sterren geschreven' dat hij ooit hoofdtrainer van Ajax 1 wordt, valt er te lezen. Intern zou de 40-jarige oefenmeester er goed opstaan en ook over zijn potentie bestaat geen twijfel in Amsterdam. Kan en wil Ajax hem nu al voor de leeuwen gooien? Met John Heitinga liep zo'n stap immers verkeerd af bij Ajax. 

Ook de namen van Frank de Boer, Albert Stuivenberg (assistent van Mikel Arteta bij Arsenal), Mitchell van der Gaag (assistent van Erik ten Hag bij Manchester United), Dick Schreuder (Castellón) en Joseph Oosting (FC Twente) worden genoemd als mogelijke opvolgers van John van 't Schip.