Duidelijk signaal bij Ajax: 'Als die band naar me toekomt, wijs ik hem niet af'

Duidelijk signaal bij Ajax: 'Als die band naar me toekomt, wijs ik hem niet af'

26 maart - 18:33
55

Jorrel Hato heeft zijn gedachten gedeeld over het dragen van de aanvoerdersband bij Ajax. De net achttien geworden verdediger zou de band nooit afwijzen, maar ziet dat het wel 'een last' kan zijn. Ook vertelt Hato over het groeiproces op het gebied van coaching, dat hij samen doormaakt met Josip Sutalo.

Toen hij nog zeventien was droeg Hato dit seizoen al een aantal keer de aanvoerdersband bij Ajax. In gesprek met NRC krijgt Hato de vraag of hij zich vrij voelde om te bedanken voor de aanvoerdersband, bijvoorbeeld doordat hij zich nog te jong voelde. "Nee, dat heb ik niet gezegd", antwoordt de linkspoot. "Als die band naar mij toekomt, doe ik ’m om, ik ga ’m niet afwijzen."

Vervolgens hoort Hato de suggestie dat het 'niet ideaal is' om al op zeventienjarige leeftijf aanvoerder te zijn. Daar reageert de verdediger niet direct op, maar hij erkent wel dat hij zelf nog volop in ontwikkeling was toen hij de band kreeg. "Ja klopt. Ik was misschien groeiende, maar ik had niet het gevoel dat ik hem onterecht kreeg. Het is een lust. Als je verliest, is het misschien een last."

Hato probeert daarnaast te werken aan zijn coaching. Hij moet zich nadrukkelijker laten horen op het veld, helemaal omdat Sutalo - met wie Hato vaak samenspeelt - weinig praat. "Die krijgt ook te horen van de trainer dat hij daar in moet groeien, net als ik. Dat is een groeiproces voor ons beiden", stelt de enkelvoudig Oranje-international.