'Ajax overweegt aanpassingen: speciale rol voor assistent en nieuwe specialist'

'Ajax overweegt aanpassingen: speciale rol voor assistent en nieuwe specialist'

27 maart - 13:40
33

Ajax zou overwegen serieuze veranderingen aan te brengen in de technische staf. Het introduceren van een speciale rol voor één van de assistenten van de hoofdtrainer én het aanstellen van een een specialist in spelhervattingen liggen volgens Voetbal International in de lijn der verwachting.

'Over de samenstellingen en de verschillende profielen in de staf is op de burelen in de Johan Cruijff Arena veel nagedacht', schrijft VI. 'Nog altijd heerst er onrust in Amsterdam. Ook onder John van ’t Schip blijft het rommelen met verschillende voetbalvisies en een onduidelijke taakverdeling binnen de staf. ook daar snakt Ajax naar duidelijkheid en dat is de club nu aan het vormgeven', klinkt het.

Hoe dat eruit gaat zien, weet het voetbalblad ook. 'Het plan is om één assistent-trainer de verantwoordelijkheid te geven over de begeleiding en doorstroming van de eigen talenten richting het eerste elftal, zoals Maarten Martens dat deed bij AZ.' Dat profiel zou op het lijf geschreven zijn van Dave Vos. 'De huidige trainer van Jong Ajax kent de jeugdopleiding als geen ander en wil graag de volgende stap in zijn carrière zetten', valt er te lezen.

Daarnaast is Ajax voornemens een specialist in spelhervattingen toe te voegen aan de technische staf. 'Ten opzichte van PSV en Feyenoord valt daar nog een wereld te winnen. Aston Villa toonde in de Conference League nog hoeveel verschil één expert op dat gebied kan maken.'