Kroes betrekt clubiconen bij zoektocht naar trainer: 'Mensen met veel ervaring'

Kroes betrekt clubiconen bij zoektocht naar trainer: 'Mensen met veel ervaring'

18 maart - 23:08 Laatste update: 19 maart - 08:12
34

Het aanstellen van de nieuwe trainer van Ajax zal niet alleen beslist worden door Alex Kroes, zo geeft de nieuwe algemeen directeur van de Amsterdammers aan. Mensen als Louis van Gaal en Danny Blind zullen bij het proces betrokken worden.

"Niet alleen Alex Kroes moet hem aanstellen, 'wij' moeten hem aanstellen", zegt Kroes tegenover Ziggo over de aan te stellen hoofdcoach voor volgend seizoen. "Dus wij moeten er goed over nadenken hoe de staf er voor volgend jaar uitziet. Op dat vlak heeft Marijn (Beuker, red.) een opzetje gemaakt, van hoe de rolverdelingen zouden moeten zijn in de ideale wereld, bij Ajax. Vervolgens heb ik mijn mening erover gegeven."

"Dan leggen we het ter sparring neer bij Louis en Danny, hoe zijn jullie dat, hebben jullie hetzelfde idee? Want dat zijn mensen met heel veel ervaring op dat vlak. Dan zijn we het er met elkaar over eens en gaan we nadenken over hoe de perfecte invulling zou zijn." Op dit moment neemt John van 't Schip de honneurs waar als trainer in de Johan Cruijff ArenA, maar de verwachting is dat hij na dit seizoen niet aanblijft.