Nieuwe agent Ihattaren doet verhaal: 'We zijn in gesprek met bepaalde clubs'

Nieuwe agent Ihattaren: 'Mo wil zich terugvechten, we zijn in gesprek met clubs'

28 maart om 07:00
Laatste update: 28 maart om 09:25

Mohamed Achahbar, de vader van KRC Genk-verdediger Zakaria El Ouahdi, is de nieuwe zaakwaarnemer van Mohamed Ihattaren. Dat bevestigt Achahbar in gesprek met VoetbalPrimeur. De nieuwe agent van Ihattaren doet een boekje open over de switch en toekomst van Ihattaren.

Woensdag kwam het nieuws naar buiten dat Ihattaren gewisseld is van zaakwaarnemer. De linkspoot laat zich nu bijstaan door ZAKA77, het zaakwaarnemerskantoor van Achahbar. Tegenover VoetbalPrimeur bevestigt Achahbar dat hij Ihattaren nu begeleidt. "Ja, klopt. Ik ben de vader van Zakaria El Ouahdi en zaakwaarnemer van Mohamed Ihattaren", zegt hij.

Achahbar geeft vervolgens een korte update over de situatie van Ihattaren. De creatieveling staat onder contract bij Slavia Praag, maar lijkt daar binnenkort te vertrekken. "De huidige status is dat Mo momenteel in Nederland zit", zegt de agent. "We zijn aan het onderhandelen met Slavia, we voeren gesprekken. Hij is goed bezig, mentaal zit het goed bij die jongen. We hebben goede plannen voor in de toekomst. Het is niet zo dat hij op het verkeerde pad zit, of zo. Ik weet dat de Nederlandse media smullen van alles wat hij post. Dat wordt uitvergroot en verkeerd geïnterpreteerd. Dat is jammer, maar met die jongen gaat het goed. Niks om je zorgen over te maken."

'Het verhaal van mijn zoon heeft Ihattaren heel erg geïnspireerd'
Achahbar is 'via-via' in contact gekomen met Ihattaren. "We hebben natuurlijk dezelfde achtergrond, cultuur en religie. Het verhaal van mijn zoon (KRC Genk-verdediger El Ouahdi, red.), hoe hij het als prof heeft gemaakt, heeft Mohamed heel erg geïnspireerd: hard werken, low profile, back to the basics, goede entourage en steun. Sinds zijn vader is overleden, heeft Mo dat minder gehad. Ik ben blij dat hij daardoor bij mij terecht is gekomen."


El Ouahdi, de zoon van zaakwaarnemer Achahbar, in actie voor KRC Genk

Vervolgens vertelt Achahbar meer over het pad dat zijn zoon heeft bewandeld. El Ouahdi is inmiddels een belangrijke kracht bij Genk, maar lang zag zijn toekomstbeeld er anders uit. "Mijn zoon heeft vroeger nooit in de top gespeeld en is op zeer late leeftijd doorgebroken. Op zeventienjarige leeftijd was hij nog clubloos, terwijl alle grote clubs keken naar Mohamed. Ze zijn van dezelfde leeftijd (allebei 22 jaar oud, red.). Als je nu kijkt waar de een en waar de ander staat: dat is een groot verschil."

Terugvechten voor nieuw avontuur
Na turbulente periodes bij Sampdoria, Ajax, Juventus, Samsunspor en nu Slavia is het Ihattaren nog niet gelukt om weer de oude te worden. Achahbar is vastberaden om het tij te keren met de Utrechter. "Mo wil het echt serieus oppakken. De kansen die hij gaat krijgen, moeten we nu met beide handen grijpen. Mohamed is gewoon een hele goede jongen. We zijn nu al een tijdje achter de schermen bezig. Hij wil zich terugvechten en we gaan hem helpen, met de wil van Allah."

Er is al wat interesse voor Ihattaren, maar Achahbar wil nog niet te ver op de zaken vooruitlopen. "Het plan is om hem zo snel mogelijk terug op de velden te krijgen, zodat hij kan laten zien wat hij echt kan: voetballen. Ik denk dat we voor hem in de toekomst een optie dichter bij huis zoeken. Ik ga je niks vertellen over de clubs, maar we zijn in gesprek met bepaalde clubs. Maar ik ga er niet veel over vertellen, want we moeten eerst alles goed afronden."