Felle oproep Koeman sorteert effect bij UEFA

Vurige oproep Koeman heeft effect: UEFA gaat praten over grotere EK-selecties

28 maart om 13:48
Laatste update: 29 maart om 16:54

Het vurige betoog van Ronald Koeman over de 'te kleine' EK-selecties heeft effect gesorteerd. Navraag van VoetbalPrimeur leert dat de UEFA over anderhalve week een bijeenkomst heeft georganiseerd. Daar zal de Europese voetbalbond met bondscoaches praten over een eventuele verruiming naar 26 spelers. 

Koeman leverde kort na de wedstrijd tegen Duitsland felle kritiek op de grootte van de EK-selecties. Waar je als land tijdens de voorgaande toernooien - door de gevolgen van de coronapandemie - met 26 spelers mocht afreizen, staat dat aantal nu vast op 23. 

"Ik vind het absurd dat je voor het EK maar 23 spelers mag selecteren", zei een felle Koeman, die aangaf bijval te hebben gekregen van de Duitse bondscoach Julian Nagelsmann. "Voetballers worden zo zwaar belast. Dan krijg je veel blessures. We zijn anderhalve week geleden met 26 spelers begonnen en in negen dagen zijn er vier spelers afgehaakt. En dat gebeurt ook bij andere landen."

Reactie UEFA
'We hebben kennisgenomen van de uitspraken die een aantal bondscoaches heeft gedaan over de huidige regelgeving omtrent de grootte van de selecties voor het EK 2024', reageert de UEFA na navraag van VoetbalPrimeur. 'Er zal op 8 april een workshop worden gehouden met de deelnemende bondscoaches. De UEFA zal bij die bijeenkomst luisteren naar de meningen van de bondscoaches. Alle ideeën die daar uit voortvloeien, zullen in overweging worden genomen en worden beoordeeld.'