Van Seumeren trekt FC Utrecht-transfer over de streep

Van Seumeren trekt FC Utrecht-transfer over de streep: 'Anders hangen ze me op!'

28 maart om 13:42

Frans van Seumeren heeft in de laatste dagen van de winterse transferperiode de komst van Sam Lammers over de streep getrokken. Het was de spits halen, of degraderen. Althans, zo voelde dat voor de grootaandeelhouder.

FC Utrecht staat inmiddels weer in het linkerrijtje van de Eredivisie, maar in de winter was er in Stadion Galgenwaard nog sprake van acute degradatienood. "We hadden ons voorgenomen om geen spits meer te halen, maar ik heb toch min of meer doorgedreven om Lammers te halen", vertelt Van Seumeren in de FC Afkicken-podcast De Beslissers.

Trainer Ron Jans en technisch directeur Jordy Zuidam legden het eerste contact met Lammers. "En uiteindelijk wilde hij ook komen", vervolgt Van Seumeren. "Toen moest er een huursom betaald worden (aan Rangers FC, red.), maar die zat niet in de begroting. Dus dan moet je er wel uitkomen. Op dat moment leg ik daar wel een beetje druk op. Logisch, want ik zag toch dat we een spits tekort kwamen. En als je er dan zo slecht voor staat... je wilt niet degraderen. Die ellende wil je je niet om de hals halen, want dan hangen ze me op aan de Dom! Dus toen dacht ik toch: dan Lammers maar halen."

Dat Van Seumeren multimiljonair is, komt FC Utrecht dan goed uit. "Ja, dat voordeel is er ten opzichte van andere clubs. Natuurlijk zit er niet op te wachten, maar dan ga je toch je afwegingen maken. Je wilt ook niet onderin blijven hangen. Er moest een spits bij. Je geeft liever geld uit nu, dan dat je bij een eventuele degradatie geld verliest."