Mauro blij met steun van PSV-supporters

Mauro maakt zich geen zorgen bij PSV: 'Gaan daar later dit voorjaar naar kijken'

28 maart om 18:36
Laatste update: 28 maart om 18:40

Mauro Júnior is blij met de steun die hij krijgt van de PSV-fans. De 24-jarige Braziliaan heeft zichzelf terug moeten vechten na een slepende knieblessure, maar hij heeft altijd de steun gevoeld van zowel iedereen binnen PSV als de supporters.

"Ik denk dat mensen het weleens onderschatten, wat zoiets met voetballers kan doen. Voor mij is het iets geweldigs", aldus Mauro in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Hij voelt 'extra kracht' als het publiek achter hem staat. "Net dat laatste metertje in de omschakeling haal je dan nog. Of je hebt ineens net genoeg aan boord om die ene actie te maken."

Mauro weet als geen ander dat je als voetballer een slechte dag kunt hebben, maar dit mag niet ten koste gaan van de vechtlust. "Misschien dat mensen zien dat ik alles voor mijn club geef en tot de laatste snik zal doorgaan", realiseert de veelzijdige PSV'er zich. "Al lijkt iets nog zo kansloos op het veld, je mag nooit opgeven", 

Door een knieblessure moest Mauro dit seizoen lange tijd vanaf de tribune toekijken, maar de Braziliaan heeft er alles aan gedaan om zo snel mogelijk terug te keren. "Als je ondertussen ziet dat PSV zo goed draait, is het aan de ene kant prachtig. Maar als je net terug bent, ben je ook wel even nerveus of je de ploeg wel kunt helpen", vertelt Mauro. Hij sprak gedurende zijn revalidatie regelmatig met Bosz. "Dat gaf mij rust, vertrouwen en ook extra motivatie om door te zetten. Ik was eind vorig jaar klaar voor mijn kans en ben blij met de resultaten die we gehaald hebben."

Desgevraagd gaat Mauro ook kort in op zijn contractsituatie bij PSV. De Braziliaan heeft een contract tot de zomer van 2025 in Eindhoven. "We gaan daar later dit voorjaar wel naar kijken. En iedereen weet denk ik dat ik me hier geweldig voel en heel blij ben dat ik PSV’er ben."

Bekijk #DoneDeal met Ole Romeny hieronder of luister op Spotify!