Vivell onwaarschijnlijk als directeur transfers Ajax

'Ajax hoort 'slechte geluiden' uit de markt: komst van Vivell onwaarschijnlijk'

29 maart om 07:55
Laatste update: 29 maart om 08:01

Het is onwaarschijnlijk dat Christopher Vivell de nieuwe directeur transfers van Ajax wordt. Dat meldt De Telegraaf vrijdagochtend. Er klinken hier en daar slechte geluiden over de 37-jarige Duitser. Daarnaast waken de Amsterdammers voor negatieve beeldvorming, na het eerdere debacle met Sven Mislintat, eveneens een directeur uit Duitsland. 

Eerder deze week kwam naar buiten dat Ajax zijn oog zou hebben laten vallen op Vivell. Omdat alles vrij kort dag is, willen Alex Kroes en Marijn Beuker eerst als duo verantwoordelijkheid gaan dragen voor de komende maanden, waarin de selectie van Ajax zeer waarschijnlijk aan grote verandering onderhevig zal zijn. De nieuwe directeur transfers zou dus pas ná de transferperiode aan de slag gaan. 

Waar Vivell volgens meerdere media in beeld is geweest, lijkt het nu echter onwaarschijnlijk dat hij ook daadwerkelijk de baan aangeboden krijgt. De Telegraaf weet dat Ajax inderdaad met hem heeft gesproken. 'Hoewel de Duitser een 'redelijk tot goede' indruk op Kroes zou hebben gemaakt, is zijn komst vooralsnog onwaarschijnlijk.'

Dat heeft volgens de ochtendkrant te maken met een tweetal redenen. Allereerst klinken er uit de markt slechte geluiden over de Duitser, die bij Chelsea 'mislukt' is als directeur. De Telegraaf stelt dat hij in Londen geen echte rol had, en eigenlijk alleen maar bezig was met het opzetten van sattelietclubs. 

Ajax vreest daarnaast een scenario waarbij er te veel macht in de handen van één persoon komt, zoals bij Mislintat. Ook beeldvorming speelt daarbij een rol. Het is mogelijk onhandig, na de Mislintat-sof, om wederom een Duitse directeur aan te stellen.