'Italië in de ban van Pavlidis: vier grote clubs denken aan topscorer Eredivisie'

'Italië in de ban van Pavlidis: vier grote clubs denken aan topscorer Eredivisie'

29 maart - 15:09 Laatste update: 15:21
63

Vangelis Pavlidis staat er zeer goed op in Italië. Volgens Tuttosport heeft Bologna verregaande belangstelling voor de spits van AZ, terwijl er meerdere Serie A-clubs azen op de handtekening van de Griek.

Het lijkt erop dat Pavlidis, die nog tot de zomer van 2025 vastligt bij AZ, aan zijn laatste seizoen in Alkmaar bezig is. Bologna zou zeer gecharmeerd zijn van de spits. Het Italiaanse medium noemt AZ de 'werkplaats' van Rossoblù, aangezien het afgelopen jaar Jesper Karlsson en Sam Beukema al gehaald werden. Daarnaast maakten Tijjani Reijnders (AC Milan), Teun Koopmeiners (Atalanta Bergamo) en Albert Gudmundsson (Genoa CFC) de voorbije jaren van AZ de overstap naar de Serie A.

Behalve Bologna hebben ook SS Lazio, AC Milan en SSC Napoli Pavlidis in het vizier. Milan sorteert voor op een aanstaand vertrek van Olivier Giroud, die naar Los Angeles FC lijkt te verkassen. Behalve de naam van Pavlidis zingt de naam van Joshua Zirkzee ook rond in Milaan. Zirkzee zou op zijn beurt over moeten komen van Bologna, wat de transfercaroussel kan laten draaien.

Pavlidis speelt sinds de zomer van 2021 bij AZ. Dit seizoen kent hij persoonlijk zijn beste jaargang. In 26 Eredivisie-wedstrijden scoorde hij 23 keer.

Bekijk #DoneDeal over de situatie van Ajax, Ihattaren en meer hieronder, of beluister de aflevering op Spotify!