Driessen: 'Dat is allemaal gelul, daar moet Ajax niet te veel waarde aan hechten'

Driessen: 'Dat is allemaal gelul, daar moet Ajax niet te veel waarde aan hechten'

29 maart - 17:59 Laatste update: 18:07
35

Valentijn Driessen en Mike Verweij zien in John van 't Schip een geschikte persoon om de functie van Head of Coaching te vervullen bij Ajax. De eventuele komst van Christopher Vivell als directeur transfers wordt met minder applaus ontvangen.  

"Als je ziet hoe de jeugdopleiding er op dit moment voorstaat en wat daar allemaal gedaan wordt, dan vind ik het niet raar dat er iemand met het Ajax-dna, een echte Ajacied als Van 't Schip, de Ajax-lijnen gaat bewaken", trapt Mike Verweij af in Kick Off. "Daar zijn de gekste dingen gebeurd. Daar moesten alle teams ineens 3-4-3 gaan spelen en alle voetballers werden weggestuurd of gingen weg. Als Van 't Schip nu samen met Marijn Beuker het Ajax-voetbal gaat bewaken, vind ik dat geen gekke functie."

Maar wie wordt er straks verantwoordelijk voor het transferbeleid van de club? De naam van Christopher Vivell viel meerdere malen. Algemeen directeur Alex Kroes schijnt een 'redelijk tot goede indruk' van hem te hebben, weet Valentijn Driessen. "Maar is het in deze tijd handig om wéér een Duitse directeur transfers aan te stellen?", vraagt hij zich af. "Vivell zal in ieder geval niet zoveel vrijheden krijgen als Sven Mislintat."

Bij Ajax is bovendien bekend dat Vivell er bij Chelsea eigenlijk niet zoveel van heeft gebakken, meent Driessen. "Hij was alleen verantwoordelijk voor de buitenlandse ondernemening, de satellietclubs. Dat er gezegd wordt dat hij Erling Haaland heeft ontdekt, daar moet Ajax niet te veel waarde aan hechten. Dat is allemaal gelul", aldus Driessen. "Over de directeur transfers is nog niet veel bekend, dat wordt met een paar maand vooruit geschoven."

Bekijk #DoneDeal over de situatie van Ajax, Ihattaren en meer hieronder, of beluister de aflevering op Spotify!