RKC houdt Heerenveen in de tang door zondagsschot en verlaat degradatiezone

RKC houdt Heerenveen in de tang door zondagsschot en verlaat degradatiezone

30 maart - 21:52 Laatste update: 21:57
15

RKC Waalwijk is uit de degradatiezone gekropen in de Eredivisie. De Brabanders pakten in eigen huis een zwaarbevochten punt tegen sc Heerenveen, terwijl directe concurrent Excelsior tegelijkertijd verloor van Go Ahead Eagles.

RKC staat al een aardige periode op de zestiende plek, die aan het eind van het seizoen de verplichting tot het spelen van play-offs om promotie/degradatie met zich meebrengt. De Waalwijkers waren tegen het wisselvallige Heerenveen vastberaden om een resultaat te boeken. RKC verkocht zijn huid dan ook duur: de ploeg creëerde weinig kansen, maar bezorgde de bezoekers geen gemakkelijke avond.

Toch kwam Heerenveen niet lang na rust op voorsprong: Pelle van Amersfoort kopte op aangeven van Osame Sahraoui de 0-1 tegen de touwen. Heel lang kon trainer Kees van Wonderen echter niet genieten van die goal. Iets meer dan een kwartier later kwam RKC alweer langszij. Kevin Felida besloot een afvallende bal in een keer op de pantoffel te nemen. De bal werd aangeraakt en vloog op die manier achter Mickey van der Hart.

RKC zocht daarna ook nog naar de winnende treffer, maar die viel niet. Zo bleef het 1-1 in Waalwijk. Door het punt dat RKC pakt, is de ploeg van Henk Fraser uit de degradatiezone geslopen. RKC staat nu vijftiende, met één punt meer dan Excelsior.