Driouech bevestigt gesprek met KNVB: 'Of ik Oranje serieus overweeg?'

Driouech bevestigt gesprek met KNVB: 'Of ik Oranje serieus overweeg?'

30 maart - 23:15 Laatste update: 31 maart - 09:16
29

Couhaib Driouech geeft toe dat hij een gesprek heeft gehad met Nigel de Jong, de directeur topvoetbal van de KNVB. De aanvaller van Excelsior wil niet bevestigen dat hij gepolst is voor een interlandswitch, terwijl hij zich ook niet uitspreekt over zijn voorkeur.

Recent vertelde Mike Verweij in Kick Off van De Telegraaf dat hij 'ergens had gelezen' dat Driouech zou hebben gesproken met De Jong. De linksbuiten is nu jeugdinternational van Marokko, maar zou mogelijk naar verluidt ook bij Jong Oranje aan kunnen sluiten. Na afloop van 3-0 nederlaag bij Go Ahead Eagles geeft Driouech desgevraagd toe dat hij met De Jong om tafel heeft gezeten. "Ik heb wel een gesprek gehad, met Nigel de Jong", lacht hij. "Maar ja, dat was het ook. Wat hij me gevraagd heeft, laat ik nog in het midden." 

Driouech geeft aan niet verbaasd te zijn door het contact vanuit de KNVB. "Eerlijk gezegd niet. In de jeugd ben ik al een keer eerder gevraagd voor Nederland. Dat is alleen maar goed. Of ik het serieus overweeg? Daar wil ik verder niet op ingaan", blijft de buitenspeler geheimzinnig. Driouech vindt het wel een eer dat hij benaderd is door de Nederlandse bond. "Ja zeker, dat zegt dat ik goed bezig ben. Maar ik ben nu bezig aan een missie: Excelsior in de Eredivisie houden. Daar moet ik alles aan doen."