Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip kiest in Zwolle voor één aanvaller

Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip kiest in Zwolle voor één aanvaller

31 maart - 07:15 Laatste update: 09:02
71

Ajax neemt het zondagmiddag om 12:15 uur op tegen PEC Zwolle. Hoe legt John van 't Schip de spreekwoordelijke puzzel, nu Brian Brobbey, Steven Berghuis, Jordan Henderson én Josip Sutalo geblesseerd zijn en Ahmetcan Kaplan geschorst is? VoetbalPrimeur neemt de verwachte opstellingen met je door. 

Voor Ajax-trainer Van 't Schip is het MAC3PARK-stadion in Zwolle geen onbekend terrein. De 60-jarige coach stond er tussen juli 2017 en december 2018 voor de groep. Tijd om stil te staan bij dat weerzien heeft de huidige coach van Ajax, die met de nodige personele problemen in zijn selectie afreist naar Zwolle, niet. Hij zal zich buigen over een terugkeer naar 4-3-3 of een systeem met vijf verdedigers. Het Algemeen Dagblad verwacht het laatste. 

Wedden

Meer odds

De plek onder de lat is bijna de enige positie waarover geen twijfel bestaat, want in Zwolle zal Diant Ramaj zoals gewoonlijk het Amsterdamse doel verdedigen. In de linie voor de 22-jarige Duitser is het gelijk puzzelen, nu Sutalo en Kaplan er niet bij zijn. Tristan Gooijer lijkt bij afwezigheid van het duo een plekje in het centrum te krijgen, waardoor er voor Anton Gaaei een plek vrijkomt op de rechterflank. Devyne Rensch en Jorrel Hato completeren het centrum van de defensie, terwijl Borna Sosa de linkerflank bezet. 

Op het middenveld zal Ajax het zonder Henderson moeten doen. Van 't Schip kiest in Zwolle mogelijk voor een viermansmiddenveld bestaande uit Branco van den Boomen, Kristian Hlynsson, Sivert Mannsverk en Kenneth Taylor. Voorin lijkt Chuba Akpom de enige aanvaller te zijn, omdat Steven Bergwijn waarschijnlijk nog niet vanaf het begin kan starten. Datzelfde geldt voor Mika Godts, die voor de interlandperiode een goede indruk maakte tegen Sparta. 

Verwachte opstelling Ajax: Ramaj; Gaaei, Gooijer, Rensch, Hato, Sosa; Hlynsson, Van den Boomen, Mannsverk, Taylor; Akpom

Verwachte opstelling PEC Zwolle: Schendelaar; Van Polen, Kersten, Lam, MacNulty; El Azzouzi, Velanas, Van den Berg; Namli, Thy, Reinders.