'Braziliaans tijdschrift heeft borgsom Alves betaald in ruil voor wederdienst'

'Braziliaans tijdschrift heeft borgsom Alves betaald in ruil voor wederdienst'

31 maart - 08:53 Laatste update: 09:01
19

Volgens het Spaanse televisieprogramma 'Fiesta' heeft een Braziliaans tijdschrift de borgsom van Dani Alves betaald. Marisa Blázquez, een Spaanse journalist, beweert dat het niet nader genoemde blad in ruil daarvoor een exclusief interview wil afnemen met de veroordeelde oud-voetballer. 

"Het tijdschrift, zeer bekend in Brazilië, maakt grote reportages over belangrijke mensen uit Brazilië en het buitenland en heeft betaald voor een interview", klinkt het in het programma. Het duurde even voordat Alves op vrije voeten kwam en dat zou alles te maken hebben met het feit dat het een grote, buitenlandse geldtransfer betrof. "Er moest aan een aantal eisen worden voldaan", aldus Blázquez.

In ruil voor het betalen van de borgsom wil het tijdschrift een exclusief kijkje in het leven van Alves, die in Spanje is veroordeeld tot 4,5 jaar cel wegens een verkrachting in het uitgaansleven van Barcelona. "Er wordt een interview op camera afgenomen over het verhaal van Alves." De Braziliaan zou hebben gevraagd of zijn ex-vrouw Joana Sanz ook deel mag uitmaken van de reportage.