Afellay ziet het somber in voor Feyenoord-aanvoerder: 'Hij vervangt hem goed'

Afellay ziet het somber in voor Feyenoord-aanvoerder: 'Hij vervangt hem goed'

31 maart - 23:46
21

Thomas Beelen moet bij Feyenoord de voorkeur krijgen boven aanvoerder Gernot Trauner, zo meent Ibrahim Afellay. De analist stelt in Studio Voetbal dat Arne Slot moet blijven vasthouden aan Beelen, die na de blessure van de Oostenrijker indruk maakt bij de Rotterdammers.

Op de vraag of Beelen de voorkeur moet blijven krijgen boven Trauner, antwoordt Afellay gedecideerd. "Absoluut, die jongen vervangt hem goed en doet het geweldig. Het is ook nog een jonge jongen, die alleen maar nóg beter kan worden. Die vertegenwoordigt ook een bepaalde marktwaarde, dus ik zie geen enkele reden om hem eruit te halen."

"Trauner is natuurlijk een enorm belangrijke speler geweest voor Feyenoord, en nog steeds", vervolgt Afellay. "Maar als je een speler op een dusdanige manier vervangt, zoals hij (Beelen, red.) dat heeft gedaan. Met ook die wedstrijden tegen AS Roma, waarin hij met Lukaku niet de minste heel goed heeft bespeeld, dan zou ik hem ook laten staan."

Naast de snelheid die Beelen heeft, ziet Afellay ook in de opbouw een meerwaarde in de verdediger. "Ook in balbezit maakt hij goede keuzes. Hij ontwikkelt zich goed en kan zich nog meer ontwikkelen, want hij is nog hartstikke jong."