Kwakman lyrisch over goudhaantje: 'Hij is heel interessant voor een hoop clubs'

Kwakman lyrisch over goudhaantje: 'Hij is heel interessant voor een hoop clubs'

1 april - 19:35 Laatste update: 19:36
11

Kees Kwakman is diep onder de indruk van Dávid Hancko. De Feyenoord-verdediger nam zijn ploeg zondagmiddag tegen FC Utrecht (4-2) op sleeptouw en maakte de bevrijdende 3-2.

Kwakman roept Hancko in gesprek met ESPN uit tot zijn speler van de week in de Eredivisie. "Hancko stak er echt met kop en schouders bovenuit", stelt hij. "Hij zakt nooit door de ondergrens. Dit weekend heeft hij laten zien ook nog als linksback uit de voeten te kunnen. En hij is bij drie goals betrokken, waarbij het doelpunt dat hij zelft maakt ook nog eens van grote klasse is."

Hancko verlengde onlangs zijn contract bij Feyenoord. Toch denkt Kwakman dat de kans zeer aanwezig is dat de Slowaak na dit seizoen een nieuw avontuur aangaat. "Ik denk dat hij heel interessant is voor een hoop clubs. Goede linksbenige verdedigers liggen niet voor het oprapen. Hij presteert heel stabiel en zit fysiek echt goed in elkaar. Feyenoord kan deze zomer wel wat geld aan hem verdienen." 

Afgelopen winter had Paris Saint-Germain al interesse in Hancko. "Het is heel moeilijk in te schatten wat precies zijn niveau is", aldus Kwakman. "Maar ik ben ervan overtuigd dat hij in de grote competities niet zou misstaan. Hij hoeft natuurlijk niet gelijk basisspeler te worden bij Manchester City, hij kan zijn carrière nog zorgvuldig opbouwen. Hij is pas 26, dan kan je zeker in Italië nog jaren mee."