Talpa en Viaplay sluiten deal: Premier League en Bundesliga binnenkort op open net

Talpa en Viaplay sluiten deal: Premier League en Bundesliga binnenkort op open net

2 april - 10:46 Laatste update: 14:42
41

Talpa Network en Viaplay slaan de handen ineen. Vanaf 5 april verandert het kanaal SBS9 in Viaplay TV. Onder meer een selectie aan wedstrijden uit de Premier League en Bundesliga, PDC-darts en Formule 1 zijn vanaf vrijdag te zien op het nieuwe kanaal.

Fans van de Premier League kunnen hun handjes dichtknijpen. De komende twee weken zendt het kanaal dat nu nog bekendstaat als SBS9, Fulham - Newcastle United, Tottenham Hotspur - Nottingham Forest, Manchester City - Luton Town en Chelsea - Everton live uit.

"We kunnen de kijker met Viaplay TV trakteren op een unieke selectie sportcontent van de bovenste plank. Het wordt een mooie mix van alles wat we te bieden hebben op onze eigen streamingdienst, uiteraard met aandacht voor de Nederlandse helden zoals Max Verstappen, Nathan Aké en Michael van Gerwen", zegt Marco Zwaneveld namens Viaplay Nederland.

Viaplay TV wil in de toekomst ook duels uit de Bundesliga live uitzenden. In een persbericht geven beide partijen aan van plan te zijn om het aanbod in de toekomst verder te vergroten.

Het eerste grote sportevenement op de nieuwe zender Viaplay TV is de Grand Prix van Japan, aankomend weekend. Onder meer de tweede vrije training, de kwalificatie en de race zelf zijn dan bij de zender te zien. Dat gebeurt in de laatste twee gevallen wel met een vertraging van zes uur. Ook de darttoernooien van de PDC zijn op 11 en 18 april live te volgen.