Pröpper deelt ambitie FC Twente: 'Dat is het ultieme doel'

Pröpper deelt ambitie FC Twente: 'Dat is het ultieme doel'

2 april - 16:02 Laatste update: 16:57
16

Robin Pröpper noemt het behouden van plek drie in de Eredivisie 'het ultieme doel' voor FC Twente. Een kampioensrace met PSV en Feyenoord ziet de aanvoerder van de Tukkers niet meer gebeuren.

"Ik denk dat Feyenoord en PSV genoeg kwaliteiten hebben om boven ons te blijven. Wij moeten ons focussen op deze positie en op de concurrentiestrijd met AZ. De derde plek is het ultieme doel", stelt Pröpper tegenover RTV Oost. "Als je vierde wordt heb je alsnog een heel goed seizoen gedraaid, alleen staan we nu al zo lang op die derde plek. Dat wil je gewoon behouden. Daar gaan we volledig voor", voegt de verdediger eraan toe.

Met een doordeweekse speelronde op het programma hoopt Twente de overwinning op Heracles Almelo een vervolg te geven. Een wedstrijd waarin Twente niet op zijn best voor de dag kwam, zag ook Pröpper. "Dat heeft met bepaalde factoren te maken. Natuurlijk kun je niet alle wedstrijden geweldig spelen. Ik vond dat we wat slordig waren aan de bal. De veldbezetting klopte niet helemaal en daardoor hadden we het wat moeilijker. Dat lag misschien ook aan de tegenstander. Maar we hadden beter kunnen spelen."

Woensdag speelt Twente een uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. "Heerenveen is gewoon een goede tegenstander met veel kwaliteit, elk jaar weer eigenlijk. De uitwedstrijden daar zijn altijd lastig. Dat hebben we voorgaande jaren ook gehad. Dus dat moeten we ook zo benaderen, denk ik", zegt Pröpper.

Bekijk de #DoneDeal-special over de breuk tussen Ajax en Alex Kroes!