'Ajax ziet in Directeur Circuit Zandvoort mogelijke opvolger van geschorste Kroes'

'Ajax ziet in Directeur Circuit Zandvoort mogelijke opvolger van geschorste Kroes'

2 april - 20:38 Laatste update: 3 april - 10:14
102

Robert van Overdijk, directeur van het racecircuit van Zandvoort, is bij Ajax in beeld als mogelijke opvolger van Alex Kroes. Dat meldt BNR. Kroes, die op 15 maart begon als algemeen directeur in Amsterdam, is sinds dinsdag geschorst. 

Van Overdijk zou overigens niet alleen begeerd worden door Ajax. BNR weet dat ook AZ hem op de korrel heeft voor een directiefunctie. Ajax beschouwt hem als kandidaat om Kroes op te volgen. De Amsterdammers besloten wegens handel met voorkennis afscheid te nemen van de nieuwbakken algemeen directeur, die pas enkele weken in dienst was. 

De naam van Van Overdijk zou bij zowel Ajax als AZ al langer op lijstjes hebben gestaan, maar is door de plotselinge schorsing van Kroes nu weer opgedoken in Amsterdam. Sportverslaggever Jaap de Groot stelt dat Ajax, ondanks het feit dat de geschorste Kroes de AFM nog om een onafhankelijk oordeel over zijn gekochte aandelenpakket heeft gevraagd, 'iemand achter de hand' wil hebben. 

"Die Robert van Overdijk blijkt enorm hot te zijn", zegt De Groot. "Hij was al eerste kandidaat bij Willem II en hij was de belangrijkste kandidaat bij FC Twente. Nu er misschien een functie vrijkomt bij Ajax, wordt zijn naam serieus genomen, ook bij Ajax, als Alex Kroes weg zou gaan."

Bekijk de #DoneDeal-special over de breuk tussen Ajax en Alex Kroes!