Driessen doet Ajax-onthulling: 'Die dames, dat is een gepasseerd station'

Driessen doet Ajax-onthulling: 'Die dames, dat is een gepasseerd station'

2 april - 21:59 Laatste update: 3 april - 10:27
61

Volgens Valentijn Driessen gaat de bestuursraad van Ajax een deel van de raad van commissarissen laten vertrekken. Volgens de journalist gaan 'de dames sowieso weg'. Johan Derksen geeft ook zijn mening over Alex Kroes.

"De raad van commissarissen heeft ook slordig gehandeld", vertelt Driessen bij Vandaag Inside na een vraag over het vertrek van Kroes. "De bestuursraad van Ajax heeft al besloten dat de commissarissen weg gaan. Die dames (Annette Mosman en Georgette Schlik, red.) gaan sowieso weg. Daar moet alleen nog een vergadering over worden uitgegeven. Dat is een gepasseerd station." Het is niet bekend wanneer Ajax de vergadering gaat houden.

Driessen vervolgt over Kroes: "Verschrikkelijk dom is dit. Het is gewoon handel in aandelen met voorkennis. Toen hij genoemd werd als opvolger van Marc Overmars, kocht hij ineens aandelen in Ajax. Dat is hij toen niet geworden en toen Kroes in beeld was als opvolger van Edwin van der Sar, kocht hij weer aandelen. Toen werkte hij nog bij AZ, maar de Alkmaarders willen daar niet over uitweiden."

Derksen is keihard voor de geschorste algemeen directeur van Ajax. "Kroes weet echt de regels van van een beursgenoteerd bedrijf wel. Hij dacht dit is makkelijk scoren. Ik haal goede spelers en krijg Ajax weer op de rit, dus dan gaan ze door het plafond die aandelen. Ik vind het niet zo'n slechte vent hoor, en hij kwam goed en doortastend over. Nu heeft hij zichzelf echter compleet afgebrand. Volledig ongeschikt om deze functie ooit nog aan te nemen."